PIAȚA REVOLUȚIEI
Proiectul vizează reabilitarea și modernizarea întregului spațiu care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării „Casata”, către Primăria Târgoviște, precum și zona din fața blocurilor C, până la sediul ITM Dâmbovița. Vorbim de o transformare din temelii, una dintre cele mai spectaculoase intervenții de reabilitare pe un asemena obiectiv la nivelul municipiului. În linii mari, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și realizarea unui pavaj nou, diferențiat în funcție de specificul suprafeței. Se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zonă de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni cu apă potabilă). Iluminatul exterior va fi încastrat în pavaj. Totodată, se vor crea generoase spații verzi gazonate, vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale. Se vor reface toate rețelele edilitare aferente pieței (canalizare pluvială, alimentare cu apă, irigații spații verzi, fântână arteziană, hidranți exteriori, telecomunicații, spot wi-fi, muzică ambientală). Valoarea contractului este de 1.844.560 lei, iar durata de execuție nu va depăși 12 luni (lucrările au debutat în luna februarie și se află în plină execuție).
www.danielcristianstan.ro
PARCUL MITROPOLIEI
Zona centrală a municipiului Târgoviște va fi complet modernizată odată cu proiectul de „Reabilitare și modernizare a Parcului Mitropoliei”. În linii mari, investiția presupune restaurarea ruinelor existente, punerea în valoare și protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces în incintă, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, marcarea în teren a fântânii vechii Mitropolii, amenajarea aleilor de acces. Totodata, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent şi la realizarea unui pavaj nou, diferenţiat în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale:
• zona alei pietonale, promenadă;
• zona loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard);
• zonele de acces în parc, de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri, pentru persoanele cu dizabilităţi, biciclişti, cărucioare pentru copii, etc.
În același timp, se vor extinde și înfrumuseța zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10 m, aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6 m, plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (gazon şi amenajări florale). În total, vor fi plantați peste 400 de arbori și arbuști.
În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate rețelele edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc.) care să satisfacă toate condiţiile de confort, durabilitate si estetică.
www.danielcristianstan.ro
SKATEPARK CHINDIA
Investiția, finanțată din bani europeni, aduce un spațiu nou de relaxare pentru tinerii târgovișteni, cu foarte multe facilități, inclusiv echipamentele de skate și de fitness, spații verzi generoase, zonă de picnic. Suprafața terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp și a rezultat exclusiv ca urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă care era neutilizată de zeci de ani, degradată și închisă publicului. Accesul în Skatepark se va face prin zona pistei de alergare din Parcul Chindia, partea dinspre Grădina Zoologică. Se vor amplasa elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine etc. Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” si „Street Workout” plus alte facilități de odihnă și recreere. Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), iar Skateparkul va fi gata luna viitoare. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2, „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.
www.danielcristianstan.ro
GRĂDINIȚA NR. 9 „ALEXANDRINA SIMIONESCU GHICA”
Unitatea a beneficiat de un amplu proiect de extindere, dotare și amenajare exterioară a locului de joacă, proiect finalizat în anul 2018. Grădinița are, acum, la dispoziție un corp nou de clădire, parter și etaj, în suprafață utilă de 515, 30 mp, care găzduieste 4 săli de clasă, cu vestiare și grupuri sanitare. Obiectivul a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. *Alte 25 de unități de învățământ au beneficiat de investiții pentru dotarea cabinetelor medicale școlare, dar și a cabinetelor școlare stomatologice.
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN – ALEXANDRU BRĂTESCU VOINEȘTI”
Unitate emblematică a urbei, școala a beneficiat, în anul 2018, de unul dintre proiectele administrației locale pe linia dotării cu echipamente și mobilier specific, didactic și de laborator. Au fost achiziționate table inteligente, videoproiectoare, calculatoare, echipamente sportive, precum și mobilier școlar. De un proiect similar a beneficiat și Grădinița cu Program Prelungit nr. 1: dotare cu mobilier, videoproiectoare, calculatoare și jucării.
PROIECTE VIITOARE
1. PARCARE CENTRALĂ CU PESTE 1.000 DE LOCURI. Proiectul a trecut, deja, prin Consiliul Local și nu mai poate fi oprit. Soluția optimă: zona parcării fostei „Cantup”, la o distanță de cel mult 5 minute de mers pe jos către cele mai importante instituții din oraș. Terenul – obținut prin exproprierea și trecerea în domeniul public a unei suprafețe de 22.000 mp, aflată în proprietatea SC UPET SA, dar neutilizată de foarte mulți ani.
2. Modernizarea și reabilitarea străzilor 9 Mai, Aleea Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Str. Gabriel Popescu, str. Boerescu Zaharia, Calea Domnească, Bulevardul Independenței și Bulevardul Libertății.
3. Modernizarea, pe fonduri europene, a 5,4 km de străzi (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, strada Lt. Stancu Ion, strada Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72).
4. Reabilitarea și reconversia Casei Sindicatelor în Centru cultural multifuncțional / la acest moment, procedura de expropriere este în derulare.
5. Eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public:
• schimbarea aparatelor de iluminat existente, cu cele pe tehnologie LED;
• sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru 77 de treceri de pietoni;
• sistem de management prin telegestiune, care asigură urmărirea de la distanță a iluminatului (prin dispecerat) și permite controlul unitar al sistemului, precum si controlul individual sau în grup al punctelor luminoase.
În urma implementării acestei investiții, valoarea facturii pentru iluminatul public se va diminua cu aproximativ 60%
www.danielcristianstan.ro