1. PIAȚA TRICOLORULUI
Piața Tricolorului este reabilitată integral, în cadrul unei investiții care a presupus, în
linii mari, realizarea unui paviment din granit, durabil, ușor de întreținut, amplasarea
de mobilier urban nou, inclusiv a mai multor fântâni arteziene, realizarea unui
iluminat general și ornamental cu elemente moderne și economice, refacerea
traseelor instalațiilor edilitare electrice, a celor de apă și canalizare, realizarea unor
spații verzi care să îmbunătățească și calitatea spațiului civic. Spațiul verde a fost
extins generos, prin crearea unor imense jardiniere în care s-au plantat peste 200
de arbuști. De asemenea, s-a creat o zonă de agrement prin amenajarea unui
amfiteatru deschis, propice pentru organizarea festivităților, evenimentelor în aer
liber.
2. CENTURA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE
Pentru prima oară în ultimii ani, putem vorbi de finalizarea proiectului care vizează
reabilitarea Șoselei de Centură a municipiului Târgoviște. Pe șantierul de reabilitare
și modernizare a Centurii, se lucrează concomitent pe 5 loturi.
Intervențiile pe strada Magrini au fost finalizate, la fel și cele la pasajul rutier de
la Aninoasa, Aleea Sinaia și Calea Ialomiței, strada Laminorului, iar la momentul
acesta se lucrează pe strada Petru Cercel și pe drumul nou (strada Cornel Popa)
care va face legătura între strada Gimnaziului și strada Mihai Bravu.
De asemenea, se lucrează în forță la noul pod de la Teiș, acolo unde au fost montate
toate cele 32 de grinzi, fiecare dintre acestea cântărind în jur de 40 de tone, dar si la
pasajul rutier de pe strada Petru Cercel.
www.danielcristianstan.ro
5. CINEMATOGRAFUL INDEPENDENȚA
Obiectivul este finanțat de Compania Națională de Investiții (aproape 9 milioane lei), pe un proiect întocmit de Primăria municipiului Târgoviște. Lucrările sunt complexe și, practic, clădirea-simbol a orașului va oferi șansa organizării de spectacole, concerte, evenimente cultural-artistice într-o sală civilizată, modernă. După modernizare, sala mare va avea 483 de locuri, inclusiv locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Proiectul presupune reabilitarea integrală a clădirii, interior-exterior; de asemenea, dotări pentru o sală de cinema, o sală multifuncțională de care municipiul are nevoie, în contextul în care nu există multe posibilități de acest fel. Valoarea totala a investitiei este de 1.964.076 euro, iar valoarea lucrărilor finanțate prin CNI-SA este de 1.716.308 euro. Durata maximă de realizare a investiției este de 24 de luni, lucrările urmând a fi finalizate în toamna acestui an.
6. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MATEI BASARAB”
La data de 22 mai 2019, au debutat lucrările care vizează proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ŞCOLII GIMNAZIALE “MATEI BASARAB”, cea mai mare investiție pe fonduri europene de care a beneficiat vreodată o unitate de învățământ din Târgoviște. Astfel, școala, care va fi reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi și de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări gospodărești, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou. Valoarea contractului de finanțare este de 22.223.977,79 lei, a contractului de execuție de lucrări este de 14.201.414,90 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10, “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”. La finalizarea lucrărilor, această unitate de învățământ va fi una dintre cele mai moderne din România.
www.danielcristianstan.ro
9. O NOUĂ ZONĂ URBANĂ – PARC UM GARĂ
Zona UM Gară din municipiul Târgoviște se va transforma total datorită investițiilor derulate acolo. Construirea unui mall, de aproximativ 70.000 mp., care va cuprinde spații comerciale, săli de cinema, restaurante, locuri de joacă, a schimbat configurația întregii zone. Autoritățile județene și locale completează investițiile din zonă, transformând-o într-una utilă, plăcută, modernă, care să ofere multiple posibilități de recreere.
Astfel, pe o suprafață de 16.481 mp, Primăria construiește un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spațiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete. Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete. Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, iar sursa de finanțare a lucrărilor amintite este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4.2, “Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”. De asemenea, în zonă se construiesc locuințe tip ANL, destinate medicilor și profesorilor.
www.danielcristianstan.ro