Investiția în locurile de joacă nu a fost gândită izolat, ci ca soluție și pentru scoaterea la lumină a unor spații care erau abandonate sau pline de mizerie. Maidane de pământ au fost transformate în locuri de joacă moderne, cu echipamente noi și suprafețe anti-traumă, iluminat și împrejmuire adecvată.
LOCURI DE JOACĂ PENTRU COPII
Au fost reabilitate din temelii zeci de locuri de joacă, în diferite locații din municipiu:
1. Str. Arcașilor, în spatele blocului 39;
2. Str. Transilvaniei, între blocurile 50, 52 și 64;
3. Str. Dr. Marinescu, în spatele blocului 79;
4. Aleea Trandafirilor, în fața blocului 8;
5. Str. Păcii, Cartier CFR;
6. Str. Radu de la Afumați, intersecție cu str. G-ral I.E. Florescu;
7. Str. Radu de la Afumați, intersecție cu str. George Cair;
8. Str. Vlad Țepeș, intersecție cu str. Cpt. Stănică llie;
9. Str. Mihai Popescu, intersecție cu str. Pandurilor;
10. Str. Benone Georgescu, în spatele autogării Atyc;
11. B-dul Eroilor, în spatele bl. C;
12. Calea București, în spatele b1. H2;
13. B-dul Unirii, în spatele bl. 72;
14. În zona Pieței „Select”
15. Între bulevardul Constantin Brâncoveanu și strada Ion Ghica;
16. Str. Nicolae Iorga;
17. Str. Radu Gioglovan;
18. Str. Ion Ghica;
19. Str. Virgil Drăghiceanu;
20. Str. Udriște Năsturel;
PARCURI, AGREMENT ȘI PIEȚE PUBLICE
1. PIAȚA TRICOLORULUI – stadiul de execuție 90%. Este reabilitată integral: paviment din granit, durabil, ușor de întreținut, mobilier urban nou, fântâni arteziene, iluminat general și ornamental/consum economic, spații verzi generoase.
2. PARCUL MITROPOLIEI – în execuție, reabilitare totală, pe mai multe direcții:
• Restaurarea ruinelor existente, refacerea turnului principal de acces, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, amenajarea aleilor de acces, pavaj
nou, diferenţiat în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale;
• Promenadă, loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi (zonă pentru role, skateboard), fântâni arteziene reconstruite, mobilier urban nou, rastel pentru
biciclete.
• Se vor planta peste 400 de arbori și arbuști (niciun copac nu va fi tăiat).
3. CINEMATOGRAFUL INDEPENDENȚA – în execuție, reablitare și modernizare
4. SKATEPARK lângă parcul Chindia – în execuție: amenajare pe un teren de peste 4.000 mp, care nu mai era utilizat de zeci de ani, echipamente de skate și fitness, spații verzi generoase.
5. PIAȚA REVOLUȚIEI (scuarul către Primărie, dinspre Casa Sindicatelor) – în execuție: va fi una dintre cele mai spectaculoase transformări / pavaj nou, diferențiat, bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zonă de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni cu apă potabilă, iluminatul exterior încastrat în pavaj, spații verzi gazonate, amenajări florale, wi-fi, muzică ambientală.
6. ZONA „UM GARĂ”. Va fi un nou capitol urban în istoria municipiului. Investițiile publice și private de aici vor face din fosta unitate militară noul pol de atracție pentru târgovișteni, dâmbovițeni și nu numai.
6.1 PARC PUBLIC DE AGREMENT, construit de la zero, pe o suprafață de peste 16.000 mp: spațiu verde (14.000 mp), piațetă și fântână arteziană, loc de joacă, zonă fitness, bibliotecă în aer liber, piste și stație de biciclete, peluze pentru picnic, sistem automat de irigații, iluminat ambiental și iluminat decorativ.
6.2 DÂMBOVIȚA MALL, primul mare centru comercial din Târgoviște și una dintre cele mai importante investiții private din regiune: peste 150 de magazine, 6 săli de cinema, 1500 de locuri de parcare, un hypermarket de aproximativ 10.000 mp (comparabil cu cel de la Băneasa Shopping City), restaurante, zonă de recreere, de practicare a sportului, locuri de joacă pentru copii.
• Investiția generează peste 800 de locuri de muncă în faza de construcție și peste 1100 în faza de operare. Inaugurare: 28 mai 2020.
6.3 În paralel: drum județean de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel (peste 90% finalizat) și o nouă arteră de acces în Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR.
